山东省邹城市第一中学2017-2018学年高二英语上学期期中试题(含解析)

发布于:2021-11-30 23:30:49

拜年拜年 拜年拜 年拜年

山东省邹城市第一中学 2017-2018 学年高二上学期期中考试

英语试题

2017.11

本试卷分第 I 卷(选择题)和第 II 卷(非选择题)两部分。考试结束后,将本试卷和答案

卡一并交回。

注意事项:

1.答第Ⅰ卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2.选出每小题答案前,用 2B 铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮

擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。

第 I 卷(共 100 分)

第一部分 听力(共两节,满分 30 分)

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂

到答题卡上。

第一节(共 5 小题:每小题 1.5 分,满分 7. 5 分)

听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,

并标在试卷的相应位罝。听完毎段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下

一小题。每段对话仅读一遍。

1.How long will the play last?

A. Forty-five minutes. B. Sixty minutes. C. Seventy-five minutes.

2. Who does the man think is more beautiful?

A. Lily.

B. Lucy.

C. Jolie.

3. What day is it today?

A. Tuesday.

B. Wednesday.

C. Thursday.

4. What does the man mean?

A. The woman should get the bag.

B. He can't lend the woman any money.

C. Mike has some extra money.

5. What does the woman like to do best?

A. Watch movies.

B. Go shopping.

C. Read books.

1

拜年拜年 拜年拜 年拜年

第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)

听下面 5 段对话或对白,每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中

选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题。

每小题 5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第 6 段材料,回答第 6、7 题。

6.Where does the woman work?

A. In London.

B. In Tokyo.

C. In Oxford.

7. What are they going to do together tomorrow?

A. Visit Jane.

B. See customers. C. Have dinner.

听第 7 段材料,回答第 8 至 9 题。

8. What is the plan for the activity on Friday? .

A. A meeting followed by a lunch.

B. A lunch followed by a lecture.1

C. A lecture followed by a meeting.

9. When will Professor Smith finish his talk?

A. At about 1:45. B. At about 2:15. C. At about 2:45.

听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。

10. What will Mr. Smith do this afternoon?

A. Clean the garden. B. Work on his work report.

C. Go to the cinema.

11. What's the weather like now?

A. Sunny.

B. Cloudy.

C. Snowy.

12. When will the speakers meet?

A. Around three o’clock.

B. Around four o'clock.

C. Around five

o'clock.

听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。

13. What does the man say about the carpet?

A. It has nice colors. B. It's easy lo clean. C. It's in good condition.

14. What furniture is not included?

A. The tables.

B. The chairs.

C. The beds.

15. How many bedrooms does the apartment have?

2

拜年拜年 拜年拜 年拜年

A. One.

B. Two.

C. Three.

16. What does the woman decide to do in the end?

A. Agree to rent the apartment immediately.

B. Discuss with her friend later.

C. See another department downtown.

听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。

17. What do we know about the hotel?

A. It’s right in the center of the city.

B. It has been decorated recently.

C. It provides low quality service.

18. Which is considered one of the best-equipped places in the area?

A. The newly-opened gym.

B. The tennis courts.

C. The swimming

pool.

19. Which package allows guests to enjoy all hotels' fitness equipment?

A. The two-day one. B. The three-day one. C. The five-day one.

20. How much does the five-day package cost per person per night?

A. S52.

B. S60.

C. S75.

第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)

第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分)

阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将

该项涂黑。

A

Buy One Give One Buy One Give One (BIG1) is a Singapore-based business and non-profit
organization with a job to create a world full of giving. We help businesses around the world give back in meaningful ways so that they can create measurable and long-lasting influence. Since 2007, we have worked with more than 1,600 businesses creating more than 88 million giving activities.
Our business allows consumers, who may feel disconnected from the problems of

3

拜年拜年 拜年拜 年拜年
the developing world, to become involved in social problems while still purchasing (购买)tor themselves. For example, shoe brands like TOMS promise to donate one pair of shoes for every pair purchased. Soapbox gives soap to a needy child with every purchase. Watch company WeWood plants a tree every time you buy a watch. They have helped socially-conscious consumers purchase products and feel good about providing help to others.
See what some of our members say about being a part of BIG1. *Karen Ormerod Every product purchased at our store influences the lives of disadvantaged people in the world. I had never imagined I would be operating a business that could change people’s lives. We are making a real difference by just doing what normally do. It is a wonderful experience. *Ben Baker What a good way of giving resources to where they need to be giving people the gifts of giving, and adding value to organizations along the wav. We have already made 160,000 giving activities through BIGI. Giving has become a necessary part of our everyday business. It's truly brilliant. BIGI focuses on the influence of giving on people's lives rather than simply the amounts donated. Our programs stress giving habitually in order to create growing influence around the world. When you join the BIGI giving program, you create your own unique giving stories. We do hope you can become a member of us! .
1. According to the passage, what does BIGI do? A. Donate the profits to the people in need. B. Give away something extra when a product is sold. . C. Help consumers purchase their favorite products. D. Instruct owners how to operate businesses effectively.
4

拜年拜年 拜年拜 年拜年
2. How do the members fed about themselves as a part of BIG1? A. Proud. B. Confident. C. Generous. D. Energetic. 3. What is the purpose of the passage? A. To describe the gifts BIGI gives. B. To promote the products BIGI sells. C. To invite businesses to B1G1. D. To introduce the activities BIGI involves. 【答案】1. B 2. A 3. C 【解析】本文介绍 Buy One Give One (BIG1)组织,希望能邀请更多的生意加入到 B1G1 里 来。 1. B 细节理解题。根据第一段第一句 Buy One Give One (BIG1) is a Singapore-based business and non-profit organization with a job to create a world full of giving.和第二段 中 For example, shoe brands like TOMS promise to donate one pair of shoes for every pair purchased. Soapbox gives soap to a needy child with every purchase.可知,BIG1 当产品销售时赠送一些额外的东西。故选 B。 2. A 细节理解题。根据第二段最后一句 They have helped socially-conscious consumers purchase products and feel good about providing help to others.可知作为 BIG1 里的 成员感到自豪。故选 A. 3. C 目的意图题。根据文章最后一句 We do hope you can become a member of us! .可知本文 的写作目的是为了邀请一些生意加入到 B1G1。故选 C。
B You're happy to let your best friend borrow your mountain bike, but would you be willing to loan it out to a total stranger if you could make some money from the arrangement? That's the idea behind peer-to-peer (P2P) renting, a new model concluded by sites such as eBay and Craigslist. Instead of selling an idle (闲置) thing, you loan it
5

拜年拜年 拜年拜 年拜年
to people in your town, get paid a small rental fee and gel it back when the borrower's done with it. In the past few years, almost a dozen websites have popped up promising to connect lenders and borrowers. For example, you can use GetAround to rent out your car or motorcycle, SnapGoods to rent out electronics and gadgets, ToolSpinner to rent electric drills and lawnmowers, Zaarly and Knb to rent out a little bit of everything else.
Old as it may sound, P2P renting is more high-tech than before, with websites that avoid cash for credit cards. A user creates an online listing for the item she wants to rent out, choosing her own rental fee. When someone wants the item, he keeps it on an online calendar, and the two arrange a time and place for pickup. Each site operates a little differently, but all use technology to make renting easy, safe and relatively inexpensive.
Why rent your idle things? You may not make a ton of money, but it is a good way to get some use out of idle things. The people who rent those goods are able to save thousands of dollars by renting instead of buying new.
There may be other benefits. "It brings convenience, security and adventure," says Ali Hart, JustSharclt's spokesperson. “But, more importantly, we're really connecting people and building community, too."
Get to know your neighbors and make a few dollars in the process? Sounds like a good deal. 4. What can GetAround, SnapGoods, ToolSpinner, Zaarly and Krrb possibly be? A. the companies selling idle things B. the websites for P2P renting C. the special people good at P2P renting D. the courses to teach people to do P2P renting 5. What does the third paragraph mainly talk about? A. How credit cards are used in P2P renting. B. Why P2P renting should be encouraged. C. How P2P renting works online. D. Where the lenders and borrowers meet.
6

拜年拜年 拜年拜 年拜年
6. According to Ali Hart, what’s the greatest benefit of P2P renting? A. Making a considerable sum of money. B. Saving money and protecting the environment. . C. Making the Internet convenient and safe. D. Keeping people in the community connected. 7. What might be the purpose of the passage? A. To encourage people to do P2P renting online. B. To teach people how to rent idle things. C. To explain why the Internet changes our life. D. To guide people to be fashion consumers. 【答案】4. B 5. C 6. D 7. A 【解析】本文介绍 P2P 租赁,鼓励人们做网上 P2P 租赁。 4. B 推理判断题。根据第二段中 That's the idea behind peer-to-peer (P2P) renting, a new model concluded by sites such as eBay and Craigslist.和 For example, you can use GetAround to rent out your car or motorcycle, SnapGoods to rent out electronics and gadgets, ToolSpinner to rent electric drills and lawnmowers, Zaarly and Knb to rent out a little bit of everything else.由此可知,GetAround, SnapGoods, ToolSpinner, Zaarly and Krrb 可能是 P2P renting 的网址。故选 B。 5. C 段落大意题。根据第三段中 A user creates an online listing for the item she wants to rent out, choosing her own rental fee. When someone wants the item, he keeps it on an online calendar, and the two arrange a time and place for pickup.可知本段 讲的是 P2P 租赁如何在线工作。故选 C。 6. D 细节理解题。根据倒数第二段最后一句 more importantly, we're really connecting people and building community, too."可知,P2P 租赁的最大好处使社区中的人保持联系。故选 D。 7. A 主旨大意题。根据第二段第一句 That's the idea behind peer-to-peer (P2P) renting, a new model concluded by sites such as eBay and Craigslist 和倒数第二段 There may be
7

拜年拜年 拜年拜 年拜年
other benefits. "It brings convenience, security and adventure," “But, more importantly, we're really connecting people and building community, too."可知本 文鼓励人们做网上 P2P 租赁。故选 A。
C By the mid-nineteenth century, the term “icebox” had entered the American language, but ice was still only beginning to affect the diet of ordinary citizens in the United States. The ice trade grew with the growth of cities. Ice was used in hotels, pubs, and hospitals, and by some forward-looking city dealers in fresh meat, fresh fish, and butler. After the Civil War (1861-1865), as ice was used to refrigerate freight cars(货车), it also came into household use. Even before 1880, half the ice sold in New York, Philadelphia, and Baltimore, and one-third of that sold in Boston and Chicago, went to families for their own use. This had become possible because a new household convenience, the icebox, a precursor(前身)of the modem refrigerator, had been invented. Making an efficient icebox was not as easy as we might now suppose. In the early nineteenth century, the knowledge of the physics of heat, which was essential to a science of refrigeration, was undeveloped. The common belief that the best icebox was one that prevented the ice from melting was of course mistaken, for it was the melting of the ice that performed the cooling. Nevertheless, early efforts to economize ice included wrapping the ice in blankets, which kept the ice from doing its job. Not until near the end of the nineteenth century did inventors achieve the delicate balance of insulation(绝缘) and circulation needed for an efficient icebox. But as early as 1803, an intelligent Maryland farmer, Thomas Moore, had been on the right track. He owned a farm about twenty miles outside the city of Washington, for which the village of Georgetown was the market center. When he used an icebox of his own design to transport his butter to market, he found that customers would pass up the rapidly melting butter of his competitors to pay an extra price for his butter, still fresh and hard in neat, one-pound bricks. One advantage of his icebox, Moore explained, was that fanners would no longer have to travel to market at night in order to keep their produce cool.
8

拜年拜年 拜年拜 年拜年
8. When did the word “icebox” possibly become part of the American language? A. In 1803. B. During the Civil War. C. Sometime before 1850. D. Near the end of the 19th century. 9. In the early 19th century, what made it difficult to develop an efficient icebox? A. A lack of networks for the transportation of ice. B. Lacking the knowledge of the physics of heat. C. Not knowing how to prevent ice from melting quickly. D. Competition among the owners of refrigerated freight cars. 10. What does the underlined sentence in paragraph3 most probably mean? A. Moore's farm was not far away from Washington. B. Moore's farm was on the right of the road. C. Moore was suitable for the job. D. Moore's design was fairly successful. 11. What's the passage mainly about? A. The development of refrigeration. B. The influence of ice on the diet. C. The transportation of goods to market. D. Sources of ice in the nineteenth century. 【答案】8. C 9. B 10. D 11. A 【解析】文章介绍了冰箱的发展历史。 8. C 推理判断题。根据第一段第一句 By the mid-nineteenth century, the term “icebox” had entered the American language 可知,“icebox”变成美国语言的一部分可能是 1850 年 以前的某个时候。故选 C。 9. B 细节理解题。根据第二段第一、二句 Making an efficient icebox was not as easy as we might now suppose. In the early nineteenth century, the knowledge of the physics of heat, which was essential to a science of refrigeration, was undeveloped.可知 缺乏对热物理学的了解使它很难建立一个高效的冰箱。故选 B。 10. D
9

拜年拜年 拜年拜 年拜年
词义猜测题。根据最后一段最后一句 One advantage of his icebox, Moore explained, was that fanners would no longer have to travel to market at night in order to keep their produce cool.可知 Moore 设计的冰箱相当成功。可知答案为 D。 11. A 主旨大意题。纵观全文,文章介绍了冰箱的发展历史。故选 A。
D Researchers at Stanford University have developed a new material that can move heat out of buildings and into space. The researchers say the material can cool buildings even on hot days. The cooling material is a very thin sheet with many layers that could be placed on a roof like solar panels(板). However, instead of turning sunlight into energy as solar panels do, the material turns heat into infrared (红外线的)radiation. Shanhui Fan is an electrical engineering professor at Stanford University. He says that the panels have a layer of material that is like sand. The panels act like a mirror. They take heat out of buildings and reflect the light from the sun. And he says both the heat and sunlight arc sent 100 kilometers into outer space. "It's a structure that cools itself without electricity input, even under the sun. So, what it docs is basically radiate heat to outer space and also reflect the sunlight so it doesn't get heated up by the sun. Mr. Fan says it is like having a window into space. The heat is sent directly into space without increasing the air temperature He says buildings in developing countries that do not have electricity or air conditioning could use the panels. "In areas where electricity is out of reach for many people, there is a potential benefit for storing medicine or even food. In many of these situations, being able to reduce the temperature is important. And this would provide a way to do it.” The researchers say the main problem is creating actual cooling systems using the high-tech panels. They say it may be possible to develop a cooling spray(喷 涂)that could be used on present solid structures. They believe the cooling spray technology could be developed in the next three to five years. They say as much as 15 percent of the energy used in the United States is spent providing power to air
10

拜年拜年 拜年拜 年拜年
conditioning systems. 12. What is the main idea of paragraph 1? A. Living on hot days is no longer a big problem now. B. Researchers are developing new solar panels on roofs. C. A new material is created to cool the buildings. D. The new material is a very thin sheet with many layers. 13. According to paragraph2, how does the panel work? A. It takes in the heat and cools it down. B. It uses a mirror to reflect the sunlight. C. It has a window to let out the heat. D. It sends heat away right into space. 14. Which of the following can best describe the advantage of the new panel? A. Convenient but impractical. B. Eco-friendly and energy-saving. C. Effective but expensive. D. Creative and cheap. 15. What can you infer from the passage? A. The device of the new panel is still under research. B. Some people got benefits from producing the panels. C. It is impossible to solve the problem of creating actual cooling system. D. The new panels may save 15 percent of the energy. 【答案】12. C 13. D 14. B 15. A 【解析】本文介绍一种被用来使建筑物降温的新材料。这种新 panel 即环保又节能,它仍在 研究中。 12. C 段落大意题。根据第一段第一、二句 Researchers at Stanford University have developed a new material that can move heat out of buildings and into space. The researchers say the material can cool buildings even on hot days.可知第一段介绍了一种被用来 使建筑物降温的新材料。故选 C。 13. D
11

拜年拜年 拜年拜 年拜年
细节理解题。根据第二段中 The heat is sent directly into space without increasing the air temperature 可知,the panel 将热量送入太空。故选 D。 14. B
15. A 推理判断题。根据最后一段中 They say it may be possible to develop a cooling spray(喷 涂)that could be used on present solid structures. They believe the cooling spray technology could be developed in the next three to five years.可知,这种新 panel 设备仍在研究中。故选 A。 第二节:(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文的内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选 项。 Are These the Best Years of Your Life?
The ups and downs of life may seem to have no predictable plan. But scientists now know there are very clear life patterns that almost all people share. Even if you have passed some of your best years, you still have other good years to come. ___16___
When are you smartest? From 18 to 25, according to I. Q. scores; but you are wiser and more experienced with increasing age. You’re sharpest in your 20’s; around 30, mental abilities begin to decline, particularly your ability to do maths. ___17___ Your vocabulary at age 45, for example, is three times as great as when you graduated from college. At 60, your brain possesses almost four times as much information as it did at age 21.
___18___ You have the best physical sense of yourself from 15 to 24, when you feel energetic all the time. The best professional sense seems from 40 to 49. Before age 24, we believe that our happiest years are yet to come. Over 30, we believe that
12

拜年拜年 拜年拜 年拜年
they're behind us. A National Health Survey agrees: After age 30, we “become more realistic and do not view happiness as a goal in itself. If we keep our health, achieve professional and emotional goals, then happiness, we feel, will follow.”
___19___ Generally between 30 to 39, but the peak(顶峰)varies with different professions. Mozart wrote a symphony by age eight, and Mendelssohn composed his best-known work, A Midsummer Night's dream, at 17, but most of the great music was written by men between 33 and 39. Though the peak in most fields comes early—most Nobel Prize winners did their top research in their late 20’s and 30's, creative people continue to produce quality work throughout their lives. ___20___ A. When are you happiest? B. When are you most creative? C. But your ability to complete other tasks climbs. D. The above gives you an accurate figure. E. Certain good years seem to come later in life. F. For people who are creative, there is no upper age limit. G. The human life journey cannot be charted by a clear life pattern. 【答案】16. E 17. C 18. A 19. B 20. F 【解析】本文谈论我们生命中的*鹗逼凇 16. E 根据上句:即使你度过了一些最好的时光,你还有好日子要来。可知,某些美好的岁月似乎 会在以后的生活中出现。故选 E。 17. C 根据上句:20 多岁的时候你的思维最敏捷;30 岁左右,记忆力开始衰退,尤其是你的数学 计算能力。再根据空格下文:比如,你45岁时的词汇量是你大学刚毕业时的三倍;60岁 时,你大脑中拥有的信息量几乎是你21岁时的四倍。可知,此空表示一种转折关系,句意 是:但你做其他事情的能力却在增长。故选 C。 18. A 此空是段落首句。根据下文:你对自己的身体状况感到最满意是15至24岁,对事业感到
13

拜年拜年 拜年拜 年拜年
最满意是40至49岁,悲观情结最严重是30至39。24 岁之前,我们认为我们最幸福 的日子还没到来;过了30岁,我们又认为最幸福的日子已经过去了。可知,本段在谈论, 你什么时候最幸福?故选 A。 19. B
本空是段落首句。根据下文:一般说是在30至 39 岁之间,但其高峰期又因职业而 异 。再根据下面介绍的莫扎特、门德尔松,可知,本段谈论的是,你什么时候最富 有创造力?故选 B。
20. F
本空是段落尾句,其概括总结的作用。根据上文:尽管在大多数领域中,这种高峰期 均来得很早-大多数诺贝尔奖获得者都是在其30岁前那几年和30至40岁之间 作出了最突出的成就。由此可知,具有创造力的人终其一生都能做出高质量的工作。 故选 F。
【名师点睛】 做七选五时,一定要注意空格前后与横线句子之间的关系,特别注意 and/but/so/besides/however 等词汇的运用。它们连接了上下文,起着承上起下的作用。 像 but(但是)、however(然而),表示转折,这说明前后的内容相反或相对。把握住这一 点,做起题来就会得心应手。比如本题第 2 小题,根据上句:20 多岁的时候你的思维最敏 捷;30 岁左右,记忆力开始衰退,尤其是你的数学计算能力。再根据空格下文:比如,你 45岁时的词汇量是你大学刚毕业时的三倍;60岁时,你大脑中拥有的信息量几乎是你2 1岁时的四倍。可知,此空表示一种转折关系,句意是:但你做其他事情的能力却在增长。 故选 C。 第三部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第一节 完形填空(共 20 小题:每题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A,B,C 和 D)中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 Love Is Blind: The Magic of Tabby
In October, 2003, 1 started my work at my local animal shelter's Adoption
14

拜年拜年 拜年拜 年拜年
Department. Over the years, more than 50,000 animals have ___21___ the doors of the shelter. Most of them, I do not remember. But occasionally there are ___22___ animals, who touch me so deeply that I could never possibly ___23___ them. Tabby was one such animal.
Tabby was an ancient Cocker Spaniel, probably 14 years old. What's more, she was blind and deaf. Tabby’s chances at adoption seemed ___24___ at best. After all, we didn’t have many adopters coming in ___25___, “Can you show me all of your really old dogs who arc also ___26___?’’ We had all thought that Tabby would live out the rest of her life at the ___27___.
One day a woman named Loretta came to the shelter. Her son, Gary, had ___28___ Tabby's picture and stories on the shelter's website at home. They were interested in meeting her! It was the only ___29___ we ever received about Tabby. What could a young child possibly see in a 14-year-oid dog who was both blind and deaf? Most boys would want a dog who could grow with them and ___30___ through grassy fields on summer days. Tabby would ___31___be able to do that. But after meeting her, Loretta and Gary decided that she was the right dog for their family. They adopted Tabby!
If Tabby’s story had simply ended with her ___32___ adoption, it would still have been something very special indeed. ___33___, it was what happened after her adoption that people might regard as “magic”. Gary ___34___ from seizures(癫痫). Since Gary and Tabby met they became ___35___ They did everything together. They became so “in tune” with one another that Tabby began to telegraph Gary's seizures ___36___they occurred, giving his family a(n) ___37___ that one was about to strike. What’s more, Gary seemed to be having fewer and fewer seizures since Tabby’s ___38___ .
How could it be? Nobody could explain ___39___ Tabby did it. But those of us who were fortunate enough to know her and her family had ___40___ the magic, the kind that has its roots in love. 21. A. passed B. broken C. opened D. locked 22. A. strange B. active C. special D. wild 23. A. recall B. forget C. leave D. abandon
15

拜年拜年 拜年拜 年拜年
24. A. possible B. great C. remote D. bright 25. A. whispering B. asking C. seeking D. explaining 26. A. disabled B. active C. stubborn D. patient 27. A. hospital B. roadside C. farm D. shelter 28. A. posted B. taken C. seen D. drawn 29. A. letter B. enquiry C. call D. donation . 30. A. get B. look C. run D. break 31. A. never B. possibly C. frequently D. generally 32. A. temporary B. normal C. successful D. early 33. A. Moreover B. However C. Therefore D. Otherwise 34. A. learnt B. heard C. suffered D. recovered 35. A. unforgettable B. Inseparable C. unfortunate D. uncomfortable 36. A. since B. unless C. before D. though 37. A. explanation B. warning C. suggestion D. notice 38. A. return B. birth C. arrival D. recovery 39. A. where B. how C. when D. whether 40. A. performed B. created C. achieved D. witnessed 【答案】21. A 22. C 23. B 24. C 25. B 26. A 27. D 28. C 29. B 30. C 31. A 32. C 33. B 34. C 35. B 36. C 37. B 38. C 39. B 40. D 【解析】这是一篇记叙文,主要讲了在动物收养部门有一只叫 Tabby 的狗,它又聋又瞎,但 是却出人意料地被一个叫 Gary 的男孩所领养,这个男孩患了癫痫,而让人感到不可思议的 是,自从 Gary 收养了 Tabby,他的癫痫很少犯了,这一奇迹的发生都根源于爱。 21. A 考查动词词义辨析。A. passed 通过; B. broken 弄坏; C. opened 打开; D. locked 锁上。根据文章第一句,作者工作在当地动物庇护所的收养部门,所以按照逻辑, 应该是有超过五万的动物被领养,即经过了庇护所的大门,故选 A。 22. C 考查形容词。A. strange 奇怪的; B. active 活跃的; C. special 特殊的; D. wild 野性的。结合下文可知,作者举例说明了一只叫 Tabby 的狗,它又聋又瞎,但却被 一个叫 Gary 的男孩意外收养,所以作者强调偶尔也会有一些很特别的狗,故选 C。 23. B 考查动词。A. recall 回想; B. forget 忘记; C. leave 离开;D. abandon
16

拜年拜年 拜年拜 年拜年
抛弃。根据空格前的句子 who touch me so deeply。可知,有一些特别的动物非常打动我, 所以我可能永远不会“忘记”它们,故选 B。 24. C 考查形容词。A. possible 可能的; B. great 伟大的; C. remote 遥远的;D. bright 明亮的。根据 she was blind and deaf.可知它又聋又瞎,所以应该是最没有机会被 领养的,故选 C。 25. B 考查动词词义辨析。A. whispering 低语; B. asking 问; C. seeking 寻找; D. explaining 解释。根据逻辑,领养者应该是上门询问的,且其后跟的句子是疑问句,所 以应该是“询问”故选 B。 26. A 考查形容词词义辨析。A. disabled 残疾的; B. active 活跃的; C. stubborn 顽固的; D. patient 耐心的。结合前句:很多领养者不会前来询问‘你能给我看看你们 所有年纪大的狗,而且又……吗’,可知此处应是个贬义词,又因为此段谈论的 Tabby 是有 生理缺陷的,故选 A。 27. D 考查名词词组辨析。A. hospital 医院;B. roadside 路边;C. farm 农场; D. shelter 庇护。结合句意:我们都认为 Tabby 将在……度过她的后半生了。结合上下文,如果 Taddy 没有人收养,那么就会在庇护所度过她的后半生,故选 D。 28. C 考查动词词义辨析。posted 张贴,taken 带走,seen 看见,drawn 画画,Gary 在来 收养部门之前,已经在网站上看过 Tabby 的照片和故事了,故选 C. 29. B 考查名词词义辨析。A. letter 信; B. enquiry 询问; C. call 电话; D. donation 捐献。根据前文,这对母子对 Tabby 很感兴趣,他们想收养 Tabby,所以这是唯一 一次我们收到的关于 Tabby 的询问,故选 B。 30. C 考查动词词组辨析,将选项中的动词与其后的介词相组合,分别是 get through 完成, look through 浏览,run through 跑步通过, break through 取得突破,根据句意,大多 数男孩都想要一只和他们一起成长、夏天可以在草地上穿越奔跑的狗,故选 C。 31. A 考查副词词义辨析。A. never 从来没有; B. possibly 很可能;C. frequently 频繁地;D. generally 一般地。根据前句“大多数男孩都想要一只和他们一起成长、夏天 可以在草地上穿越奔跑的狗”,但是这些 Tabby 从来都做不到,故选 A。 32. C 考查形容词词义辨析。A. temporary 临时的; B. normal 正常的;C. successful 成功的;D. early 早的。根据前文可知,Tabby 的领养是成功的,故选 C。 33. B 考查逻辑连接词。A. Moreover 另外; B. However 然而; C. Therefore 因此; D. Otherwise 否则。结合空格前句意;如果 Tabby 的故事仅仅以它得以成功收养而结束,那
17

拜年拜年 拜年拜 年拜年
它仍然可以算得上是很特别的一件事;以及空格后句意:就是在收养之后发生了一个奇迹, 可知,前后两句存在转折关系,故选 B。 34. C 考查动词词义辨析。A. learnt 学*; B. heard 听见; C. suffered 遭受; D. recovered 恢复。由于后面的宾语是一种疾病,故选 C。 35. B 考查形容词词义辨析。A. unforgettable 难忘的; B. Inseparable 不可分割的; C. unfortunate 遗憾的; D. uncomfortable 不舒适的。根据后一句“They did everything together”可知,他们从一见面就难以分离,故选 B。 36. C 考查连接词,since 自从,既然,unless 除非,before 在……之前,though 即使, 结合句意:Tabby 在 Gary 的癫痫发生……,开始透露要犯病的征兆,可知,应该是在犯病 之前就给出预告,故选 C. 37. B 考查名词词义辨析。A. explanation 解释; B. warning 警告; C. suggestion 建 议; D. notice 通知。结合前一句,Tarry 会在 Gary 犯病之前给出要犯病的征兆,所以 这会给他的家人一个预警,故选 B。 38. C 考查名词词义辨析。A. return 归还; B. birth 出生; C. arrival 到达; D. recovery 恢复。根据句意:自从 Tabby 的到来后,Gary 的癫痫犯得越来越少了。故选 C。 39. B 考查宾语从句连接词,where 询问地点,how 询问方式,when 询问时间,whether 是 否,询问条件,根据句意:没有人能解释 Tabby 是如何做到的,所以是询问方式,故选 B. 40. D 考查动词词义辨析。A. performed 执行; B. created 创造; C. achieved 取 得; D. witnessed 目睹。结合文意:我们能够了解她和她的家庭、……这个奇迹,已经 足够幸运了。所有发生的这一切都是在他们的见证下,故选 D。 【名师点睛】完形填空题旨在考查学生综合运用语言知识的能力。做此题时必须通篇考虑, 先掌握大意,再综合运用所学词汇、语法及常识进行推理判断。要想取得高分,重点在于以 下两点: 1.通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,充分利用各种线索作答。先通读 全文,了解文章的大意,然后在做题的过程中,便可利用这些信息。 例如第 2 小题 ,这里并不清楚作者要讲述的是一些什么样的动物,是奇怪的、活跃的、有 野性的还是特别的?只有结合全文可知,作者举例说明了一只叫 Tabby 的狗,它又聋又瞎, 但却被一位叫 Gary 的男孩意外收养,所以作者强调偶尔也会有一些很“特别”的狗,由此 可以推断出答案。 2.明确词意,词型,词的搭配,并按上下文需要作答。这篇文章中多次考察到名词,形容词,
18

拜年拜年 拜年拜 年拜年
动词的应用,以及文章细节内容的理解。 如第 6 题,既考察了各种形容词的意思,又考察了文章细节的理解,结合前句:很多领养者 不会前来询问‘你能给我看看你们所有年纪大的狗,而且又……吗’,可知此处应是个贬义 词,又因为此段谈论的 Tabby 是有生理缺陷的,由此得出答案。 第Ⅱ卷(共 50 分) 注意事项: 用 0.5 毫米黑色笔迹的签字笔将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 第三部分 英语知识运用(共三节,满分 50 分) 第二节 单词拼写(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 根据下列句子及所给汉语注释成词首字母,写出空缺处单词的正确形式。
41. Nowadays no one will ________ (向…挑战) the fact that China is powerful. 42. On the course she received a thorough training in all ________ (方面)of the job. 43. ________(缺乏)of education is an obstacle of success. 44. What made you ________ (怀疑)her of having taken the money? 45. The young man was________(控告)of robbing a bank yesterday. 46. Please keep me i________of the latest news. 47. I can't completely c________on my work when I'm tired. 48. We can draw a c________that the 19th National Congress of CPC is a great success. 49. The boy felt extremely d t________o get the chance to go abroad. 50. First i________are really important in job interview. 【答案】41. challenge 42. aspects 43. Lack 44. suspect 45. accused 46. informed 47. concentrate 48. conclusion 49. delighted 50. impressions
19

拜年拜年 拜年拜 年拜年
【解析】根据所给首字母或汉语完成句子。 41. 句意:现在没有人会质疑中国是强大的这个事实。助动词 will 跟动词原形,可知答案 为 challenge. 42. 句意:在训练班上,她接受了有关这个工作各方面的全面训练。all 修饰可数名词复数, 答案为 aspects。 43. 句意:缺乏教育是成功的*?芍鸢肝 Lack。特别注意大写开头。 44. 句意:什么使你怀疑他偷了钱?make sb. do sth.根据句意可知答案为 suspect。 45. 句意:昨天这个年轻人被控告抢了银行。句子用一般过去时态的被动语态,可知答案为 accused。 46. 固定词组搭配:keep sb informed:随时向(某人)报告 随时告知某人。句意:请随时 告知我们最新的消息。可知答案为 informed。 47. 句意:当我感到累的时候,我不能完全集中精力在工作上。concentrate on 集中精力 于---,可知答案为 concentrate。 48. 固定词组:draw a conclusion 得出结论,可知答案为 conclusion。 49. 句意:得到出国的机会,这个男孩非常地高兴。feel delighted 感到高兴,可知答案 为 delighted。 50. 句意:第一印象在工作面试中非常重要。根据谓语部分的 are 可知主语用复数形式,故 答案为 impressions。 第三节 语法填空(共 10 小题:毎小题 1 分,满分 10 分) 阅读下列各句,在空白处填入适当的内容(1 个单词)或括号内单词的正确形式。
51. ________(absorb) in their game, these children didn't feel hungry at all. 52. We have made all the________ (arrange) for the conference. 53. Keep indoors and don't get your skin________(expose) to the sun. 54. We should not only know the theory but also how to apply it________practice. 55. All hopes for a peaceful________(settle) were destroyed by his speech. 56. It ________(announce) that our school opening ceremony will be held next week. 57. His car broke ________on his way to the graduation ceremony. 58. It is unbearable that the weather here is ________ (constant) changing. 59. It was the driver who was ________ (blame) for the terrible accident.
20

拜年拜年 拜年拜 年拜年
60. Do you approve ________the plan or object to it? 【答案】51. Absorbed 52. arrangements 53. exposed 54. to 55. settlement 56. is announced 57. down 58. constantly 59. to blame 60. of 【解析】单句语法填空
52. 句意:我们已经为这次会议做了所有安排。All 修饰可数名词复数形式,故答案为 arrangements。 53. 句意:留在屋里,不要让皮肤在太阳下暴晒。get+宾语+过去分词,可知答案为 exposed。 54. 句意:我们不仅要掌握理论,而且还要知道如何在实践中应用。apply---to---,把--应用到---上面,可知答案为 to。 55. 句意:所有和*解决的希望都被他的演说摧毁了。根据句意可知答案为 settlement。 56. 句意:有通知说,我们学校的开学典礼将在下周举行。根据句意可知句子用一般现在时 态的被动语态,答案为 is announced。 57. 句意:在去参加毕业典礼的路上,他的汽车坏了。break down 发生故障,毁掉,可知 答案为 down。 58. 句意:这里的天气在不断变化,真令人难以忍受。副词修饰动词,故答案为 constantly。 59. 句意:那次可怕的事故是司机的责任。be to blame 受到责备,可知答案为 blame。 60. 句意:你赞成这个计划还是反对它?approve of 赞成,可知答案为 of。 第四部分 写作(共两节,满分 30 分) 第一节 单句改错(共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分) 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改所造英语句子,请你修改你同桌写的以下句子。每 句中只有一处错误。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
21

拜年拜年 拜年拜 年拜年
增加:在缺词处加一个漏子符号(∧),并在其下面写出该加的词。 刪除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 61. A number of volunteers is willing to help the old during their free time. 62. Now when people refer to England you find Wales including as well. 63. Wearing a dress is in the place for a wedding ceremony. 64. He became inspiring when he thought about helping ordinary people. 65. The poor boy had no other choice but cry in the street. 【答案】61. is 改为 are 62. including 改为 included 63. 去掉 the 64. inspiring 改为 inspired 65. 在 then 后加 did. 【解析】单句改错 61. 句子主语是 volunteers,复数形式,所以后面的谓语动词用复数形式,故把 is 改为 are。 62. 句中 Wales 与 include 为动宾关系用过去分词作补语。句意: 当人们提及英格兰你会 发现威尔士也被包括在内。故把 including 改为 included。 63. 句意:结婚典礼上穿礼服是合适的。in place 合适的,故去掉 the。 64. 句意:当他想到帮助普通人时,他产生了灵感。主语是人,所以用情感动词的-ed 形式, 故把 inspiring 改为 inspired。 65. 句中 but 前面没有实义动词 do 的各种形式,所以 but 后面的动词不定式要加 to。故在 cry 前加 to。 【名师点睛】 but 做介词讲时的用法:but 用作介词时,其后常跟不定式做宾语 ,不定式是否带 to 的判 定方法是: but 之前有行为动词 do 的其中一种形式时,but 之后就不带 to;but 之前没有 行为动词 do 时,则把 to 加上。例如: I can do nothing but wait. She did nothing but watch TV all the day. 她整天除了看电视什么也不做。 He is so poor and has no choice but to drop school. 他太穷了,没有别的选择,只有辍学了。 第二节 书面表达(满分 25 分) 66. 假定你是李华,你的英国朋友 Jack 在观看《中国汉语桥》节目时,决定学*中国语言
22

拜年拜年 拜年拜 年拜年
文化,希望你能给他一些建议。请你根据以下提示写一封 email. 1. 通过中国古典作品了解中国文化: 2. 借助电视节目以及报刊更好地了解中国国情; 3. 和中国朋友多沟通。 注意:1.词数 100 词左右.
2.可适当增加细节,以使行文连贯. 3.短文中不能出现与本人相关的倍息。 参考词汇:《中国汉语桥》:Chinese Bridge Contest; 中国古典作品:classical literature Dear Jack, _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _____________ _______________________________________________________________________________ _____________ ___________________________________________________________
Yours, Li Hua 【答案】 Dear Jack, I'm glad to know that you are interested in Chinese Bridge Contest and want to learn more about the Chinese language and culture. I’d like to offer you some suggestions, which I think can be of benefit to your Chinese study.
23

拜年拜年 拜年拜 年拜年
To learn the Chinese language and culture well, first of all, you have to read some classical literature which will broaden your horizon. Besides, watching TV programs and reading newspapers are also good ways of language learning. Last but not least, you are supposed to make some Chinese friends with whom you can communicate frequently. Only by doing so can you achieve your goal better.
I sincerely hope my suggestions will be good for your Chinese study and that you will make greater progress in it.
【解析】试题分析:本文是一封电子邮件,英国朋友 Jack 在观看《中国汉语桥》节目 时,决定学*中国语言文化,希望能给他一些建议。根据以下提示写一封 email.内容如下: 通过中国古典作品了解中国文化;借助电视节目以及报刊更好地了解中国国情;和中国朋友 多沟通。根据所给提纲,灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要点完整地表述出来。 写作时注意时态、语态的合理运用,同时应选用合适的连接词或过渡词,适当增加细节,以 使行文连贯。 【亮点说明】 本文是一篇电子邮件,采用三段式,内容齐全,符合要求,文章结构布局合理,文中使用高 级句子。I'm glad to know that you are interested in Chinese Bridge Contest 使用 宾语从句;I’d like to offer you some suggestions, which I think can be of benefit to your Chinese study. which 引导非限制性定语从句;To learn the Chinese language and culture well,动词不定式做目的状语;watching TV programs and reading newspapers are also good ways of language learning.动名词做主语;Only by doing so can you achieve your goal better.句子运用部分倒装;另外,first of all, Besides, Last but not least, 等的运用为文章增色添彩。
24


相关推荐

最新更新

猜你喜欢